Over mij

Mijn naam is Tobias Kraaijeveld, geboren in 1992 in Ermelo, tegenwoordig woon ik in Emmeloord. Op het moment van dit schrijven (eind 2017) ben ik 25 jaar. Ik ben christelijk (reformatorisch) opgevoed maar vooral de laatste jaren voor mijn 18e moest ik er niets van hebben en ik stopte dat ook niet onder stoelen of banken.

Op mijn 18e ben ik me (tegen de verwachting van iedereen in) weer bezig gaan houden met het geloof en ben ik op zoek gegaan naar God door o.a. te bidden en bijbel te lezen, rond mijn 21e (2013) ben ik ook echt tot (levend) geloof gekomen.

24 jaar lang heb ik in de plaatselijke PKN gezeten. April 2017 heb ik me uit laten schrijven uit de PKN. Ik miste de echte wil om Jezus te volgen al sinds dag één sinds ik zelf tot geloof kwam, het was voor mij al een tijdje duidelijk dat ik niet in de PKN te Ermelo zou (kunnen) blijven. Toen ik in maart/april 2017 sabbat ben gaan vieren was dat het laatste zetje om de kerk te verlaten. Enerzijds wilde ik dit niet: Mijn hele familie zat (en zit) in de plaatselijk PKN. Ook zitten er 24 van de 25 vrienden in de betreffende kerk.

Tegenwoordig vier ik dus de sabbat. Op sabbat ga ik vaak naar een huisgemeente, ‘messiaanse’ gemeente. Sommigen zien
Op zondag bezoek ik bijna wekelijks een gemeente in Ermelo. Tegen het samenkomen op zondag ben ik niet (Hand. 2:46), tenzij het de vervanging van de sabbat is en/of zo wordt gezien.

Mijn hoop is vooral dat jongeren (maar ook ouderen) voor zichzelf durven gaan denken en (opbouwend) kritisch durven zijn. Niet zomaar iets aannemen als ouders, dominee, ouderlingen of anderen wat zeggen. Ga achter Jezus aan en lees de bijbel voor uzelf. Denk niet te snel: “Iemand die gestudeerd heeft (een dominee bijv.) zal het wel bij het rechte eind hebben, in dat geval zouden alle dominee’s/theologen het natuurlijk eens zijn en over de discipelen wordt gezegd dat ze ongeleerd en eenvoudig zijn. (Hand. 4:13)

De bijbel is voor mij de waarheid, de context zien en begrijpen is erg belangrijk. Schroom niet om te reageren als er volgens u zaken uit de context worden gehaald.

Israël is voor mij één van de bewijzen dat God bestaat. De ene na de andere profetie komt uit, tot in zijn detail! Menselijk gezien kon niemand dit weten dat het zo zou lopen, en toch zijn er mensen die het zwart op wit hebben geschreven, duizenden jaren geleden, rara hoe kan dat? Ook de wetenschap bevestigd de bijbel juist. Zie hiervoor ook: Bestaat God wel?

Het verhaaltje hierboven kan ook samengevat worden: Jezus is het allerbelangrijkste in mijn leven. Hij is mijn Redder! En Hij is mijn Koning. Als Jezus terugkomt naar aarde verwachten we een Koninkrijk op aarde. Een baby zal naast het hol van een adder kunnen zitten zonder dat er kwaad wordt gedaan (Zie Jesaja 11).

Broederlijke groet, Tobias Kraaijeveld

13645308_281425395546998_4872132350238882400_n

Meer over mij: