Jezus werd ´overgedoopt´?

In de protestantse kerken is het gebruikelijk om een baby te laten besprenkelen, het besprenkelen van baby´s wordt ook wel kinderdoop genoemd. Volgens het kinderdoopformulier is de kinderdoop in plaats van de besnijdenis gekomen:  

¨Omdat de doop in plaats van de besnijde­nis gekomen is, behoort men de kleine kinderen als erfgenamen van het rijk van God en van Zijn verbond te dopen¨

Wanneer men zich op latere leeftijd laat dopen als gelovige terwijl men ook besprenkeld is als baby spreekt men plotseling over het fenomeen ´overdopen´. Overdopen wordt in de meeste gevallen als zondig of onjuist gezien.

Aangezien de kinderdoop de besnijdenis zou hebben vervangen lopen we tegen een enorm groot probleem aan bij zowel Jezus als bij Paulus, zij werden namelijk en besneden en gedoopt.

Jezus: Lucas 2:21 En toen acht dagen vervuld waren, en men het Kind besnijden moest, werd Hem de Naam Jezus gegeven. – Matteüs 3:13 Toen kwam Jezus van Galilea naar de Jordaan, naar Johannes, om door hem gedoopt te worden.

Paulus: Filippenzen 3:5a besneden op de achtste dag – Handelingen 9:18b en hij stond op en werd gedoopt.

Wanneer we dus de kinderdoop/babybesprenkeling daadwerkelijk als vervanging van de besnijdenis zien zullen we dan eerlijk en consequent zijn en Jezus en Paulus vanaf nu gaan zien als ´overdopers´?

Lees ook: Hoe vaak wordt een baby besprenkeld in de bijbel? en Kinderdoop(formulier): Behouden door de doop?

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s