Wie is uw wortel? God of Geld?

Heb je geld te weinig? Dat was één van de reacties op iemand toen deze persoon zijn sportieve auto inclusief dikke velgen, spoiler etc. inruilde wegdeed voor een Daihatsu Cuore waarin je beter gehoorbeschermers in kunt doen als je op de snelweg rijd, geen airco aan kan doen in de zomer, geen stuurbekrachtiging heeft en noem het maar op. Deze persoon was door de Heilige Geest overtuigd dat hij niet langer meer in een auto rond kon rijden die hem onnodig veel geld kostte. Dat geld kon ook ergens anders naar toe…

Blijkbaar gaat men ervan uit dat als je luxe en/of pracht en praal inlevert dat dit te maken heeft me je banksaldo. Helaas zien we ook binnen het wereldje van de gelovigen in Jezus een duivels fenomeen. Het eren van geld en goederen. God is heel radicaal in Zijn woord:

Matteüs 6:24 Niemand kan twee heren dienen, want of hij zal de één haten en de ander liefhebben, of hij zal zich aan de één hechten en de ander minachten. U kunt niet God dienen en de mammon. (Mammon is de god van het geld)

Er is geen enkele compromis te vinden! Tegenwoordig zouden velen zeggen: Ach Jezus, is het nu echt zo zwart/wit?

Matteüs 19:21 Jezus zei tegen hem: Als u volmaakt wilt zijn, ga dan heen, verkoop wat u hebt, en geef het aan de armen, en u zult een schat hebben in de hemel; en kom dan en volg Mij. 

Dit is de ´rijke jongeling´, de meesten kennen het verhaal wel. Hij hield zich keurig aan de geboden maar geld en bezit waren een probleem. Hij was geen Kind van de Vader omdat hij faalde op slechts één gebied in zijn leven: Geld en bezit.

1 Timoteüs 6:10 Want geldzucht is een wortel van alle kwaad. Door daarnaar te verlangen, zijn sommigen afgedwaald van het geloof, en hebben zich met vele smarten doorstoken.

Wist u dat het labeltje ´ADHD´ o.a. bedacht is om medicijnverkoop te stimuleren? Wist u dat de ADHD medicatie schadelijk is voor de hersenen? Wist u dat dit al toegediend wordt bij kinderen op zeer jonge leeftijd? En even persoonlijk, wist u dat ik een kleine 7 jaar van depressie achter me heb mogen laten door, tegen alle adviezen in, te stoppen met alle medicatie? Onze wereld is zieker dan ziek.  Weet u hoeveel vaccinaties er zijn bedacht om meer geld te verdienen? Weet u hoeveel ziektes er in de vaccinaties zitten? De farmaceutische industrie is zeer machtig en heeft niets aan gezonde mensen. Natuurlijk heeft uw huisarts het beste met u voor. Maar de mensen die echt de touwtjes in handen hebben hebben over het algemeen maar één motivatie: Geld!

Ook van bovenstaande willen veel gelovigen niets weten, ze zijn niet bereid te onderzoeken want men kan niet geloven dat de wereld echt zo ziek is. Lees gewoon de bijbel. Er staat letterlijk in dat geldzucht een wortel van al het kwaad is. Goed lezen: Een wortel, niet de wortel!

Niet zelden is geld de oorzaak van familieruzies. Vader of moeder overleden, een erfenis en de kinderen ruziën er op los. Ook binnen de kerk gebeurd het net zo goed. Men wil niet meer tegelijk aan het avondmaal en dergelijke. Wat geld met een mens kan doen is onvoorstelbaar.

Begrijp me niet verkeerd. We mogen best een dikke auto rijden, we mogen best een vrijstaand huis hebben met een riante tuin maar ons hart moet er niet op gesteld zijn. Bent u bereid om uw huissleutels of autosleutels in de collectezak te doen op zondag of shabbat tijdens de dienst?

Denken we dat we echt liefdevol zijn als we onze afgedankte kleding naar het Leger des Heils doen? Vooral blijven doen hoor! Het is zeker een vorm van liefde is maar ik bedoel maar te zeggen: Zijn we ook bereid om onze G-Star broek van 120 euro vers uit de winkel naar het Leger des Heils te brengen?

Als Jezus echt in uw hart leeft bent u daadwerkelijk rijk van binnen, dan heeft u die wereldse rijkdom niet meer nodig. Als u Jezus heeft waarom zouden we dan nog aardse schatten verzamelen?

Matteüs 6:19 Verzamel geen schatten voor u op de aarde, waar mot en roest ze verderven, en waar dieven inbreken en stelen;

We hebben het al gehad over geld als wortel van het kwaad. Maar er is nog een andere wortel:

Openbaringen 22:16 Ik, Jezus, heb Mijn engel gezonden om bij u in de gemeenten van deze dingen te getuigen. Ik ben de Wortel en het Nageslacht van David, de blinkende Morgenster.

Welke wortel dient u? Jezus of de Mammon?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s